10 מיתוסים על חיתולי בד רב פעמיים

סביב חיתולי בד רב פעמיים נרקמו שמועות ומיתוסים שהגיע הזמן לנפץ. אם החלטתם לחתל בבד, אתם חייבים לקרוא את הכתבה הבאה

אם החלטתם או אתם חושבים להתחיל לחתל בחיתולי בד רב פעמיים, בטח כבר שמעתם סביבכם כל מיני הערות משונות כמו "חזרתם אחורה?" או " מי צריך את ההתעסקות הזו בכלל?" וכמובן יש את אלו שמגדילים לעשות ומספרים דברים ששמעו על חיתולי בד רב פעמיים כמו: "זה ממש לא היגייני", "מה? את רוצה להגיד לי שתתחילי להתעסק בקקי כל היום?". אז בשביל זה אנחנו פה, כדי לנפץ מיתוס אחרי מיתוס ולספק לכם מספיק ביטחון בהחלטה החשובה שלקחתם על עצמכם.

מיתוס 1: "חיתולי בד לא היגייניים"

זה אחד מהמיתוסים הכי שכיחים. אז התשובה היא לא, חיתולי בד רב פעמיים היגייניים מאוד, בדיוק כמו הבגדים אותם התינוק שלכם לובש, השאלה היא האם שיגרת הכביסה שלכם נכונה וטובה? על זה תוכלו לקרוא בכתבה על בנושא ומומלץ גם להיכנס לקבוצת הפיסבוק שעוסקת במיוחד בעניינים האלו.

מיתוס 2: "חזרתם אחורה לימי אנו באנו?"

אז זהו, שלא. חיתולי הבד המודרניים הם כבר מזמן לא מה שסבתא זוכרת. חיתולי בד עשויים כיום מבדים בטכנולוגיה מתקדמת שמותאמים בדיוק לצרכים של התינוק. הבדים רכים ונושמים בניגוד לחיתולים חד פעמיים. ישנו מגוון רחב של אפשרויות החתלה, החל מחיתולי כיס לתוכם משחילים רפידה, חיתולי כיסוי בהם ניתן להחליף רק את הרפידה, פלאטים שמאוד מזכירים את החיתולים של פעם, פיטדים, פריפולדים, הכל באחד (AIO) שמזכירים מאוד את החד פעמי כי אין צורך בהתעסקות עם השחלת או החלפת רפידות או הכל בשניים (AI2) שיטה בה הרפידה מחוברת עם טיקטק לחיתול, בקיצור, כל אחד יכול למצוא את שיטת ההחתלה הנוחה והמשתלמת עבורו.

מיתוס 3: "זה המון עבודה"

נכון שחיתולי בד רב פעמיים אינם מתאימים למי ששונא לכבס, אבל מדובר על תוספת של עוד שתי מכונות כביסה בשבוע בלבד! (במידה ויש לכם לפחות 24 חיתולים במלאי) ללא ספק כשמסתכלים על זה ככה, הדבר משתלם ושווה את ה"טרחה" הגדולה שטמונה בהכנסת החיתולים למכונה, הפעלה, הוצאה ותלייה או במקרה הטוב הכנסה לסיבוב במייבש.

מיתוס 4: "זה מסריח"

מי שמשתמש בחיתולי בד רב פעמיים כבר יודע שאין ריח, בטח לא כשהם עדיין יונקים. אם שיגרת הכביסה שלכם נכונה, כמות אבקת הכביסה מספיקה ואתם מקפידים לשמור את החיתולים במקום מאוורר, אין שום סיבה להיתקל בריחות. נכון שריח של פיפי וקקי אינו ריח של שושנים, אבל הוא הרבה פחות נורא מהריחות שמפיצים חיתולים חד פעמים שמכילים חומרי בישום איומים שגורמים לעור תינוקכם לפריחות קשות.

מיתוס 5: "זה יקר"

אם היו מבקשים מכם לשלם את כל הכסף עבור חיתולים חד פעמיים לילדיכם מגיל 0 ועד שהוא נפרד מחיתולים, הייתם צריכים להיפרד מסכום שיכול לנוע בין 6,000 ועד 10,000 שקלים!!! תקראו שוב, 10,000 שקלים שמושקעים ב-6,000 חיתולים שנזרקים לפח מדי יום ביומו, לא מתכלים ונשארים עמנו עוד מאות שנים.
תנחשו כמה יעלו לכם 24 חיתולים רב פעמיים?

1,656 ש"ח

זהו!

מיתוס 6: "זה למחבקי עצים"

נכון שחיתולי בד רב פעמיים הוא טראנד ירוק, מאוד מאוד חזק, אבל תתפלאו לדעת שבתים רבים בוחרים לעבור לחיתולים אלו בכלל משיקולים כלכלים נטו. הבחירה לחסוך אלפי שקלים על ילד היא הדבר הכי נכון והגיוני, בטח כאשר משפחות צעירות בישראל צריכות להאבק ביוקר המחיה. בנוסף, הורים רבים בוחרים שלא לחתל בחד פעמי מסיבות בריאותיות כיוון שחיתולים חד פעמיים גורמים לתינוקות רבים פריחות קשות, גרויים ודורשים מריחת משחות שאינן בריאות לעורו העדין של התינוק.

מיתוס 7: "זה דולף"

חיתולי בד רב פעמיים לא דולפים יותר מחיתולים חד פעמיים ואפילו פחות מהם. אם לא מחליפים את החיתול כל שעתיים או שלוש שעות ואם לא מחתלים בצורה נכונה או לא שמים מספיק רפידות לספיגה, ברור שהחיתול ייזל. לכן, אנו מציעים לכם לקרוא את הכתבה שהכנו לכם על "הצילו החיתול שלי נוזל".

מיתוס 8: "זה לוקח המון זמן להחליף"

לא נכון! אין הבדל בזמן ההחלפה, בטח אם מדובר על חיתולי כיס.

מיתוס 9: "צריך להתעסק בקקי"

יש לנו חדשות עבורכם, מהרגע שהפכתם להיות הורים לתינוק קטן, אתם נדרשים "להתעסק" בקקי, בין אם זה לנגב או לשטוף אותו מהטוסיק של התינוק ולהשליך לפח ובין אם זה לנגב או לשטוף אותו ואת החיתול אחרי כל יציאה. למי שלא אוהבים "להתעסק" בקקי, ישנם פתרונות מעולים כמו ליינרים עשויים במבוק אותם מניחים על גבי החיתול ומשליכים לפח יחד עם הקקי וכך רוב החיתול נשאר נקי. שטיפת החיתול בזרם מים חזק, כמו בבידה (שפריצר) יכול להסיר את כל הקקי.

מיתוס 10: "בגן לא יסכימו"

הכל שאלה של גישה איתה אתם מגיעים אל הגן וכיצד אתם מציגים את החיתולים לגננות ולמטפלות. נכון שקל להן הרבה יותר לסגור את החיתול ולהשליך אותו לפח האשפה לנצח, אבל חיתולי בד רב פעמיים הם בדיוק אותו הדבר רק השלכת החיתול היא לתיק נסיעה (wet bag) אטום לריחות במקום לפח. לגננת או למטפלת אין שום צורך לעשות כלום מלבד להניח את החיתול המלוכלך בשקית הרב פעמית ולהשאיר לכם לטפל בו בבית.

פוסטים נוספים