7 סיבות למה לחתל בחיתולים רב פעמיים

חיתול רב פעמי הכי מתוק שיש

חושבים לעבור לחתל בחיתולים רב פעמיים? קבלו 7 סיבות למה לחתל בחיתולים רב פעמיים שיגרמו לכם לבחור בחיתולים של בייבי קואלה

כבר מזמן לא מדובר בחיתולי הבד מימי קדם, לפני כשלושים שנה טרום המצאת החיתולים החד פעמיים. מדובר באחת ההמצאות היותר גאוניות שיש, הן בפשטות התפעולית והן בנראות החיצונית ובטקסטיל המתקדם מהם עשויים החיתולים. אז אם גם לכם חיתולי בד הזכירו לרגע את ימי סבתא שהיתה מכבסת ותולה, תשכחו מזה. חיתולים רב פעמיים הם פה כדי להישאר. מדובר על המצאה כל כך פשוטה ומגניבה והכי כייף, היא חוסכת לנו המון המון כסף. אז אספנו לכם 7 סיבות למה לחתל בחיתולי בד רב פעמיים.

 

1. כסף:

נתחיל מעובדה ברורה, חיתולי בד רב פעמיים חוסכים לכם כסף, הרבה כסף. בימים אלו, כשיוקר המחייה חונק בעיקר את המשפחות הצעירות, חיסכון של אלפי שקלים, הוא דבר כמעט קריטי. עדיין לא ברור כיצד המדינה לא מתערבת בעניין ופשוט מחלקת חיתולי בד על מנת לסייע לאזרחים שכורעים תחת הנטל הכלכלי.
אז בואו נדבר רגע ת'כלס, איך חיתולים רב פעמיים יכולים לחסוך לכם כסף? חיתולים חד פעמיים של מותג יקר עולים כשקל לחיתול ולפעמיים אף יותר, נכון שישנן כיום חלופות זולות, אך עדיין מדובר בהוצאה שוטפת של כל זוג עם ילדים. החיסכון על ילד שמחותל מיומו הראשון ועד הפרידה מהחיתול נע בין 3,000 ל-6,000 ש"ח, כן, כן, תקראו זאת שוב. מדובר בסכום אסטרונומי שכולו מושקע בחתיכת פלסטיק ששומרת על היציאות של התינוק שלכם וגם ככה אתם זורקים אותה לפח.
קניית מספר חיתולים רב פעמיים לשימוש התחלתי (מומלץ מינימום של 24 חיתולים) יכול לנוע בין כמה מאות שקלים בודדים (לחיתולים סינים זולים) ועד כ-1600 שקלים לחיתולים ברמה גבוהה.

אבל, כאן מגיע ליבו של העניין, ההוצאה היא חד פעמית כך שבילד השני, השלישי, הרביעי ואם ירצה השם עוד ועוד, החיסכון הוא 100%, כיוון שאותם החיתולים יוכלו לשמש אתכם שוב ושוב ושוב.
בדיוק כמו שמעבירים בגד יפה מילד לילד, כך מעבירים חיתולים, אחרי כמובן שעושים להם ניקוי עמוק. אז משפחה עם שלושה ילדים שמחתלת ברב פעמי חוסכת כ-18000 שקלים. לא רע.

2. אקולוגי:
כמה עובדות על חיתולים חד פעמיים, שפשוט העדפתם לא לדעת:
* לחיתול חד פעמי לוקח יותר מ-500 שנה להתכלות, אם בכלל.
* כל תינוק מייצר כטון חיתולים חד פעמיים בימי חייו.
* חיתולים חד פעמיםי מהווים כ-4% מכלל הפסולת העולמית.
* חיתולים חד פעמיים עשויים מפלסטיק.
* על אריזה של חיתולים חד פעמיים, לא כתוב ממה הם מורכבים.

אנו נמצאים בעידן שללא ספק הוא מהמזהמים והקטלניים ביותר לכדור הארץ שלנו. יצא לכם פעם לעצור ולחשוב, איזה מן מקום אנו משאירים לילדנו הקטנים? עם כמה בעיות של זיהום אויר, מים ואדמה יהיה עליהם להתמודד? צריך להתחיל את השינוי מאיזשהו מקום. אז ילד חדש זו בדיוק ההזדמנות כדי לתת לו צ'אנס לחיים טובים יותר.

3. פרידה מוקדמת מחיתולים:
לרוב, תינוקות מחותלים בחיתולים רב פעמיים מבד, נפרדים בגיל מוקדם יותר מהחיתולים. הם מודעים יותר ליציאות שלהם כיוון שהפיפי אינו הופך ל"ג'ל" או לצורה אחרת.

4. תפרחת חיתולים:
לתינוקות שמחותלים בחיתולי בד רב פעמיים, לא צריכים למרוח על ישבנם כל החתלה או בכלל, קרמים למיניהם. הקרמים מיועדים למי שמחלתל בחד פעמי שכן הפלסטיק ממנו עשויים החיתולים אינו נושם ועלול להזיק לעור התינוק, גם הבישום המלאכותי שמוסיפים ועוד, גורמים לעורו העדין של התינוק הרך לפתח תפרחות, לפעמיים אף קשות מאוד, יובש קשה או פטריות. גם המגבונים החד פעמיים מהווים סכנה לעורו העדין של התינוק.

טוסיק מחותל בבד, לא זקוק למשחות, מה גם שרוב המשחות עלולות להזיק לבד ממנו עשוי החיתול ולגרום ואטימתו, כך שאם בחרתם למרוח משחה, הניחו דף ליינר טבעי בין בד החיתול, לטוסיק התינוק.

5. אופנתיים:
חיתולי בד רב פעמיים עשויים מבדים עם הדפסים יפייפים, שתרצו לספר לכל העולם שאתם מחתלים בבד. הבדים מהם עשויים החיתולים, עשויים בטכנולוגיה מיוחדת המיועדת לעטוף ולשמור על הטוסיק הרך שרק נולד. הבד החיצוני נושם אך שומר על הנוזלים שלא ייזלו החוצה והבדים הפנימי שבא במגע עם עורו של התינוק, שומר על תחושת יובש עד כמה שניתן. בין הבד החיצוני לפנימי ישנו כיס ובו שוכבת רפידה אחת או יותר שכל תפקידה הוא לספוח אליה את הנוזלים. קל, פשוט וגאוני.

6. נוח לתפעול:
פעם, לשים חיתול בד, דרש מיומנות רבה של קיפול אורגמי אך כיום, החיתולים הרב פעמיים לא נופלים בפשוט התפעולית מהחיתולים החד פעמיים המוכרים. ישנו מגוון עצום של סוגי החתלה כך שכל אחד יוכל למצוא את השיטה הנוחה עבורו.

7. זמין:
תשכחו מריצות לסופר באמצע הלילה וחיפוש מתמיד אחרי קופונים והנחות. חיתולי בד מתכבסים, מתייבשים ומוכנים לשימוש פעם אחר פעם והתשלום עבורם הוא חד פעמי.

החתלה מהנה לכולם.

פוסטים נוספים

מה זה בד PUL?

רבים שואלים מה הוא הבד החיצוני של החיתול? ממה הוא מורכב ואיך הוא שומר על הנוזלים שלא יצאו החוצה? אספנו…
קראי עוד