עסק מסריח – 10 הסודות שתעשיית חיתולי החד פעמי לא רוצה שתדעו

secret סוד צילום: pixabay

האם עצרתם רגע לחשוב: מה יש בתוך חיתול חד פעמי אותו אתם שמים על הטוסיק של תינוקכם 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע כמעט 3 שנים?

​כולנו אוהבים את התינוקות שלנו, שומרים עליהם ודואגים שיאכלו את האוכל הכי טוב, יקבלו את החינוך, החום והאהבה שהם צריכים, שיהיו להם את המשחקים הכי שווים שיעזרו להם להתפתח, אבל האם אתם יודעים מה יש בתוך החיתול החד פעמי אותו אתם שמים על הטוסיק של תינוקכם 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע כמעט 3 שנים?

תינוקות עושים הרבה פיפי וקקי, זו עובדה. תינוק מחליף בממוצע בין 6 ל-8 חיתולים ביום, תלוי בגיל. כשהוא קטן יותר מחליפים אפילו בתדירות גבוהה הרבה יותר. התינוק שלכם עתיד להשתמש ב-6,500-10,000 חיתולים חד פעמיים עד שיגיע לשלב הפרידה מהחיתול. מדובר על טון של חיתולים, הר קטן של זבל שלא יתכלה במאות השנים הקרובות וישאר איתנו. כל ה"תענוג" הזה יעלה לכם בסביבות 8,000-10,000 שקל לילד. מטורף, לא?

עד כמה שחיתולים חד פעמיים יקרים לכיסם של ההורים, הם יקרים אפילו יותר, לנו, אזרחי המדינה ותושבי כדור הארץ.

הנה מספר עובדות על חיתולים חד פעמיים שאתם אולי לא יודעים:

1. חיתולים חד פעמיים מהווים 6% מתוך עוגת הפסולת של ישראל.

שישה אחוז של פסולת שתינוקות כל כך קטנים מייצרים. בארצות הברית מדובר על 27.4 מיליארד חיתולים שנזרקים למטמנות פסולת מדי שנה, זו כמות מטורפת של זבל.

הרכב הפסולת הביתית עירונית בישראל

2. לחיתול חד פעמי ייקח מאות שנים להתכלות כשהוא חשוף לאור שמש ואוויר.

אך כיוון שחיתולים נזרקים למטמנות זבל שאינם נחשפים לאור שמש או אוויר, אף אחד לא יודע כמה מאות של שנים או אפילו אלפי שנים ייקח עד שהם לא יהיו איתנו.

3. בזמן שייקח לכם לסיים לקרוא את הכתבה הזו, יזרקו עוד כ-200,000 חיתולים חד פעמיים לזבל

שם הם ישבו לפחות עוד 500 שנה לפני שיתחילו להתכלות. אם כריסטופר קולומבוס היה מחותל בחד פעמי, החיתולים שלו היו עדיין איתנו.

חיתול חד פעמי עשוי פלסטיק. נפט הוא אחד ממוצרי הבסיס ליצירת הפלסטיק עבור חיתולים חד פעמיים, כך שלכל חיתול נדרש כוס של נפט לתהליך ייצור החיתול. אם תינוקכם מחותל ב-6,000 חיתולים במהלך חייו, זה אומר שהוא צורך 1,500 ליטר נפט לתינוק אחד (וזה לא כולל את הנפט שנצרך בשינוע המוצר וכדומה).

4. עורו העדין של הרך הנולד, סופג אליו כ-50 כימיקלים שונים

אם הוא מחותל בחיתול חד פעמי ואתם משתמשים במגבונים סטנדרטיים. הורים המשתמשים בחיתולים רב פעמיים ומוצרים טבעיים לתינוקות מפחיתים באופן משמעותי את הדבר.

5. חיתולים חד פעמיים מכילים סודיום פוליאקרילט.

חומר זה הוא היוצר את כושר הספיגה המרשים של החד פעמי ויכול לספוג אליו עד פי 100 ממשקלו במים. אותו החומר יכול גם להיצמד לאברי המין של התינוק ולגרום לתגובות אלרגיות, גירויים חמורים. החומר הזה נאסר לשימוש בטמפונים בשנת 1985 בגלל הקשר שלו לתסמונת הלם רעלי. החומר הזה גם גרם למוות של ילדים שבלעו ממנו אפילו כמות קטנה של 5 גרם. אתם באמת רוצים אותו על הטוסיק של הדבר היקר לכם מכל???

תינוק עם הר חיתולים חד פעמיים

6. רוב החיתולים החד פעמיים מכילים דיוקסינים

תוצר לוואי כימי של תהליך הלבנת נייר. דיוקסינים הם חומרים מסרטנים. יהיו כאלו שינסו להקטין את רמת הסכנה ויגידו שכמות הדיאוקסינים בחיתולים היא זעירה, אבל אתם באמת רוצים לחשוף את התינוק שלכם לחלקיק הכי זעיר של חומר מסרטן כלשהו?

7. הפלסטיק שנמצא בחיתולים החד פעמיים, מכיל פתלטים

חומר המשמש לריכוך והעלאת הגמישות (שאסור בשימוש במשחקי פלסטיק לילדים). השפעות הפתלטים על גוף האדם עדיין אינן ידועות במלואן ונחקרות. פתלטים נחשבים חומרים משבשי הורמונים, מכיוון שדומים להם במבנה הכימי שלהם. בחיות מעבדה נמצא כי חשיפת פתלטים משפיעה על מערכת רבייה, וחוקרים חושדים כי עליה תלולה במקרים של פגיעות במערכת הרביה בתינוקות ובילדים בעשורים האחרונים מקורה בחשיפה גוברת למשבשים הורמונליים כדוגמת הפתלטים. האוכלוסיות הרגישות ביותר לפתלטים הם ילדים מתחת לגיל 3 ונשים בהריון. וזה עוד כלום…

8. מחקר שנערך בשנת 1999 הצביעו על אפשרות כי חיתולים מסוימים עלולים להיות קשורים לבעיות אסטמה

בעקבות כימיקלים שהם פולטים ושאיפתם. ישנה רשימה ארוכה של כימיקלים מסרטנים ורעילים שעלולים להיות בחיתולים שאתם שמים על תינוקכם, הבעיה היא שחברות החיתולים לא מפרטות מה הם מכילים. איפה משרד הבריאות כשצריך אותו? למה לסמן לחם זה חוק ולסמן מה מכיל חיתול זה רשות?

9. אם כל זה לא הספיק לכם, אז חיתולים חד פעמיים יכולים לגרום לתפרחות עור קשות

בגלל החומרים הנמצאים בתוכם כמו הפוליאקרילט (זה שאחראי שהחיתול יספוג לכם לילה שלם), חוסר זרימת אוויר בחיתול (עשוי פלסטיק) וטמפרטורה גבוהה יותר (פלסטיק שומר על חום הגוף ומונע קירור הגוף בהזעה) וגם בגלל שההורים נוטים להחליף לתינוקות חיתולים בתדירות נמוכה יותר כיוון שהם כביכול "יבשים" בזמן שהחיתול שלהם רטוב ומלא בשתן. כמו כן, צבעים מסוימים ומבשמים הנמצאים בחיתולים עלולים אף הם לגרום לאלרגיות.

10. חיתולים חד פעמיים עולים לכם הרבה

אבל הרבה יותר כסף מחיתולים רב פעמיים (זו טעות נפוצה לחשוב הפוך). תינוק צורך בממוצע למעלה מ-6,000 חיתולים חד פעמיים ועוד מוצרים חד פעמיים נלווים כמו מגבונים. כל חיתול עולה כשקל אחד בממוצע ומשמש רק פעם אחת בלבד (ונשאר איתנו פה לנצח). כלומר, שעל כל ילד שלכם תוציאו כ-6,000 ש"ח. חיתולים רב פעמיים הם הוצאה חד פעמית שנשארת איתכם מהילד הראשון ועד האחרון, אין צורך בהחלפת מידה, זה תמיד זמין, לא צריך לרדוף אחרי מבצעים בסופר או לפוצץ את עגלת הקניות כשנוסעים לאילת.

למה חיתולים רב פעמיים הם בחירה מושלמת?

עם יד על הלב, כמה פעמים מיששתם את החיתול החד פעמי של התינוק או הכנסתם אצבע והחלטתם שהוא עדיין לא ספוג מספיק ואפשר למשוך איתו עוד שעה? כשחיתול רב פעמי רטוב לדוגמה, אז הוא רטוב והתחושה היא רטובה גם לתינוק ולכן הוא הרבה יותר מודע לצרכיו כבר מגיל צעיר והפרידה מהחיתול ומעבר לסיר יכול להתרחש בגיל הרבה יותר צעיר מאשר אצל תינוקות המחותלים בחד פעמי.

חיתולים רב פעמיים מקטינים באופן משמעותי את התפרחות, הם אינם מכילים כימיקלים רעילים ולכן לא צריך למרוח משחות החתלה שיגנו על עור התינוק מהחיתול. מי שם על התינוק שלו משהו שנדרש עבורו אמצעי הגנה???

חיתול רב פעמי דרקון הקשת

בניגוד לדעה הרווחת, חיתול רב פעמי יעלה לכם הרבה, אבל הרבה פחות מאשר חיתול חד פעמי כיוון שתוכלו להשתמש בו החל מהילד הראשון ועד האחרון ולחסוך בכך אלפי שקלים הנזרקים לזבל.

חיתול רב פעמי בטוח ונקי לשימוש ממש כמו הבגד של התינוק שלכם. כיום, דטרגנטים ואבקות כביסה מותאמות לניקוי עמוק וטוב של כביסה מלוכלכת וחיתולים זו כביסה מלוכלכת מאוד. כך שגם תלמדו להשתמש במכונת הכביסה שלכם בצורה טובה ונכונה.

בניגוד לחיתולים החד פעמיים שתמיד צריך לרכוש אותם שוב ושוב, לעבור בין מידות ולסבול מנזילות ו"קקי גב", בחיתולים רב פעמיים תוכלו לקנות רק 24 חיתולים שישרתו אתכם שנים רבות ויתאימו מגיל לידה ועד לפרידה מהחיתול. חיסכון בכסף כבר אמרנו, נכון?

פוסטים נוספים

×