חיתולים רב פעמיים איך זה עובד

חיתול רב פעמי ממותות תינוק

אז איך חיתולים רב פעמיים עובדים בכלל? כיצד הם סופגים? איך מנקים אותם? וכמה חיתולים לרכוש? כל התשובות לכל השאלות כאן

חיתול בד רב פעמי מודרניים, שונה מאוד מאוד מחיתול הבד בו נהגו להשתמש עד לפני כ-40 שנה. חברות החיתולים הרב פעמיים הבינו מהר מאוד שבשביל להישאר רלוונטיים עבור הורים בעידן המודרני, המהיר והטכנולוגי, חייבים לתכנן חיתול שיהיה כמה שיותר קל לשימוש מצד אחד ומן הצד השני שייתן את המענה המלא לכל הצרכים.

חיתול בד רב פעמי שאתם מכירים כיום, עשוי בדים בטכנולוגיה מתקדמת שפונים אל העתיד ונוחות ההורה והתינוק. הרבה אנשים שואלים אותנו "איך חיתול רב פעמי עובד?" ואכן זו שאלה מעניינת כיוון שכל חיתול רב פעמי עובד באופן שונה לגמרי אך עדיין, ישנו קו משותף אחד שעובר בין כל סגנונות ההחתלה, היכולת לכבס את החיתול ולהשתמש בו שוב ושוב.

איך חיתול רב פעמי עובד?

ישנם לא מעט סגנונות החתלה, החל מחיתול כיס, חיתול כיסוי, חיתול הכל באחד (AIO=All In One), הכל בשתיים (AI2), פיטדים, פלאטים, טריפולד… נשמע מאוד מאוד מבלבל, ואיך בדיוק תדעו מה מתאים לכם ובמה כדאי לכם להשתמש?

בחרו לכם מספר סגנונות החתלה שונים ותתנסו בהם כדי לדעת מה הסגנון המועדף עליכם:

אפשר להתחיל מחיתול כיס, אלו הם חיתולים קלים לשימוש, בעלי כיס פנימי אליו מכניסים רפידה אחת או יותר לפי הצורך. יש חיתולים בסגירת סקוטש ויש כאלו בסגירת טיקטק, כל הורה והסגנון שמתאים לו.

שימו לב, סגירת סקוטש בחיתולים רב פעמיים לעומת טיקטקים, נוטה להתבלות במהירות בגלל תדירות הכביסות הגבוהה.

ישנם הורים שדווקא יתחברו לסגנון ההחתלה של הכל באחד (AIO), חיתול אליו מחוברת רפידה או שהרפידות תפורות לגוף החיתול עצמו.

חיתול הכל ב-2 (ALL IN 2 או AI2): רפידה מתחברת בטיקטק לגוף החיתול ומחליפים רק את הרפידה. רוב המקרים צריך לרכוש רפידות בגדלים שונים שיתאימו לגודל החיתול שמשתנה. קשה מאוד לתגבר את החיתול ברפידות נוספות או רפידות שאינן של אותו המותג.

חיתול פיטד: חיתול עשוי משכבות בד בלבד ולכן לרוב הוא בעל כושר ספיגה גבוה. ישנם פיטדים אשר תופרים בגוף החיתול הפנימי שכבת PUL שתגן מפני נזילות אך לרוב משתמשים בבד דוגמת ווינפרו. לרוב מדובר על חיתול יקר בגלל שכבות הבד הרבות והיקרות. רוב הפיטדים דרוש חיתול כיסוי מעליו כדי למנוע נזילות (במידה ואין בהם שכבה פנימית של בד PUL או ווינדפרו).

טריפולד, פריפולד ופלאטים: נשמע ג'יבריש אבל זה מאוד פשוט. פלאט הוא בעצם בד פלנל או טטרה ממש כמו פעם. למה פלאט? כי הוא בד פשוט, ריבועי או מלבני. היום תוכלו למצוא בדים כאלו כמעט בכל בית יולדות. את הפלאט מקפלים (יש ביוטיוב מבחר אין סופי של אופציות קיפול, בשפת המחתלים הקיפול נקרא "אורגמי"). את האורגמי סוגרים באמצעות סיכה או סנאפי, סיכה מודרנית יותר וקלה מאוד לשימוש ובעיקר בטוחה. מעל הפלאט חייבים להלביש חיתול כיסוי.

פריפולד הוא מלבן או ריבוע עשוי שכבות רבות של בד טטרה כותנה. את הפריפולד מקפלים לצורת רפידה או כורכים סביב התינוק. אפשר לסגור עם סיכה, ממש כמו פעם או בעזרת סנאפי. מעל הפריפולד חייבים להלביש חיתול כיסוי.

טריפולד הוא יצור כלאיים, יש לו צורה של חיתול אך ללא טיקטקים, הוא מזכיר פיטד בגלל שכבות הבד, אך לא דומה לו בכלל, הוא מזכיר גם פלאט אבל אין צורך לקפל קיפול אורגמי. טריפולד נוח מאוד לשימוש להורים עייפים, ניתן לתגבר אותו עם איזה בדים שתרצו ולסגור בסיכה או סנאפי. חובה להלביש מעליו חיתול כיסוי.

בחיתולים רב פעמיים תמצאו גומי עמיד, גמיש ורך שחובק את הירכיים בצורה מושלמת ומונע בריחות של קקי אשר מתרחשות בחיתולים חד פעמיים באופן תדיר- "קקי גב".

באיזה תדירות עלי להחליף חיתול?

שאלה מעולה כיוון שבניגוד לחיתולים חד פעמיים שמכילים בתוכם פולימר בעל כושר ספיגה פי 200 מגודלו, בחיתולים רב פעמיים אנו משתמשים בבדים. לכן, אם עברתם כרגע מחיתולים חד פעמיים אותם הייתם רגילים להשאיר שעות רבות על התינוק, בחיתולים רב פעמיים תצטרכו להחליף חיתול כל 2-3 שעות במהלך היום. החלפה תדירה של חיתולים תסייע לכם לשמור על היגיינה נאותה ולהימנע מפריחות וגירויים הנוצרים בעקבות בקטריות המתפתחות באזור, זה נכון גם לחיתולים חד פעמיים וגם לרב פעמיים. הבעיה מתחילה כאשר חיתולים חד פעמיים מרגישים "יבשים" בעוד הם ספוגים בפיפי ונשארים שעות רבות על התינוק. חיתולים רב פעמיים פשוט ירגישו רטובים, הם יאותתו לתינוק שהוא עשה צרכים ויחברו אותו מהר יותר לשלב הפרידה מהחיתול– גמילה מחיתולים (עליו נרחיב בהמשך). בניגוד לחיתולים החד פעמיים, בחיתולים רב פעמיים אין צורך במשחות החתלה כיוון שההחלפות מתבצעות בתדירות המומלצת ואין אדמומיות, השימוש בבדים ללא בישום וחומרי הלבנה או חומרים כימיים שסופגים ופוגעים בעורו העדין של התינוק.

אז מה באמת צריך? כמה חיתולים רב פעמיים צריך לקנות?

כלל האצבע אומר: 24 חיתולי כיס מינימום כדי לחתל שלוש יממות מלאות כאשר תצטרכו לעשות כביסה כל יומיים (יום כן ויום לא) כדי שהיא תספיק להתייבש ולהיות מוכנה לימים הבאים.

למה?

תינוק מחליף כ-8 חיתולים ביום בממוצע (כאשר הם ניו בורן הם צורכים גם 12 החלפות בממוצע), לכן, 24 חיתולים הם מינימום כדי לחתל גם ביום וגם בלילה.

אם אתם רוצים לרווח בין כביסות, מומלץ להחזיק לפחות 36 חיתולים.

תוכלו להיעזר במחשבון החיתולים שבנינו כדי להבין כמה חיתולים אתם עומדים לחסוך בכל פעם שאתם בוחרים לחתל בחיתולים רב פעמיים.

מה סופג פיפי?

פיפי נספג בעזרת סוגים שונים של בדים, בואו נדבר עליהם בקטנה:

מיקרופייבר: בד סינתטי, בעל כושר ספיגה מעולה, הבעיה היחידה היא שכאשר לחוצים אליו, הנוזלים עלולים לצאת מתוכו וכך קורה שילד שעשה כמות נכבדה של פיפי והתיישב על הנדנדה, הלחץ גורם לנוזלים לצאת מהרפידה במידה והיא ספוגה לחלוטין. לכן חשובה תדירות החלפה.

בדים טבעים: זה עולם רחב מאוד של בדים דוגמת: האמפ, בד טבעי בעל כושר ספיגה ואגירה של נוזלים, בד במבוק מעולה ושומר על הנוזלים בתוכו, כותנה ועוד… בדים טיבעים יכולים לשמש כבוסטר (תגבור לרפידה העיקרית) נהדר לתגבור רפידות מיקרופייבר או במבוק טרי.

איור מבנה החיתול
איור מבנה החיתול

מה עושים עם החיתולים המלוכלכים?

חיתולים המלוכלכים מאחסנים במקום מאוורר ופתוח. יש כאלו שתולים אותם בחוץ או מניחים בסל מאוורר. אם התינוק יונק הנקה מלאה ועשה קקי, אין צורך לשטוף חיתול לפני כניסה למכונת הכביסה. אם התינוק כבר החל לאכול מוצקים, חשוב לשטוף את שאריות הקקי אל האסלה (מומלץ להשתמש בשפריצר). אין להכניס חיתול עם קקי למכונת הכביסה.

אסור להוסיף מרכך כביסה או חומץ למכונה של חיתולים רב פעמיים.

תדירות הכביסה

מומלץ לכבס את החיתולים כל יומיים, שלושה ובין ההחתלות לשמור אותם במקום מאוורר כדי למנוע התפתחות של עובש וריחות לא נעימים.

אם יש לכם מספיק חיתולים תוכלו לעשות כביסה גם פעם בשבוע ועד הכביסה לדאוג לאחסן החיתולים המלוכלכים בתלייה או לעשות להם כביסה מקדימה (עליה הסברנו ארוכת בכתבה הזו).

הנוסחה הפשוטה הבאה יכולה לעזור לכם להחליט כמה חיתולים אתם עומדים לרכוש:

מכפילים את כמות החיתולים היומית שלכם במספר הימים בין הכביסות כדי לקבל אומדן גס של כמות החיתולים אותה אתם צריכים.

לכמות הזו מומלץ להוסיף עוד 8 חיתולים שיספיקו ליום אחד (יום הכביסה)

מספר החיתולים היומי X מספר ימים בין כביסות = כמות החיתולים שאתם צריכים.

מכירים את מרפי? חוק מרפי?

חוק מרפי אומר שאם משהו יכול להשתבש אז הוא ישתבש! (Anything that can go wrong, will go wrong).

תמיד כדאי שיהיו כמה חיתולים רזרביים למקרה שלא הספקתם לכבס לפי השגרה הקבוע שלכם, התינוק סובל מיציאות מרובות והייתם צריכים להחליף יותר מהרגיל, אתם לא מרגישים טוב ודילגתם על יום הכביסה שלכם.

אנחנו בני אדם ומרפי לא פוסח עלינו ולכן תמיד כדאי שיהיו כמה חיתולים נוספים, שלא תמצאו את עצמכם “רודפים” אחרי הכביסה.

אין צורך לקנות מלאי חיתולים גדול, אבל לדאוג שיהיו לכם 5-8 חיתולים נוספים לכל מקרה שלא יהיה.

איך מנקים חיתולים רב פעמיים?

לשמחתנו הרבה, כיום כמעט בכל בית יש מכונת כביסה משוכללת יותר או פחות, לא כמו בעבר שהיו שירותי כביסת חיתולים. אבקות הכביסה הקיימות בשוק כיום מכילות אנזימים בעלי כושר ניקוי מצוין ולכן חשוב מאוד לבחור אבקה הנכונה. פחות מומלץ להשתמש באבקות טבעיות או ללא אנזימים.

חשוב לשים כמות נכונה ומספקת של אבקת כביסה, כיוון שמדובר על כביסה מלוכלכת מאוד.

שלב ראשון נכבס את החיתולים על תוכנית של כביסה מקדימה, כביסה קצרה יותר בטמפרטורה של כ-30 מעלות בתוספת 60 מ"ל אבקה מתאימה.

אחרי המקדימה, תוכלו להוסיף אל תוף הכביסה גם את כביסת הבית שלכם במידה ויש מקום. חשוב להדגיש כי המכונה חייבת להיות לפחות שליש אחד ריקה, לתת מקום לכבסים להתחכך זה בזה.

אחרי הכביסה אפשר להוציא את החיתול ולתלות לייבוש, את הרפידות אפשר לייבש במייבש כביסה, אך לא את החיתולים עצמם.

 

איפה אפשר לקנות חיתולים רב פעמיים?

חיתולים רב פעמיים תוכלו לקנות אצלנו,, בחנות האינטרנטית של בייבי קואלה וגם בחנות שלנו בתל יצחק, רחוב חומה ומגדל 3. יש לנו מבחר עצום של הדפסים. החיתולים של בייבי קואלה ישמשו אתכם מלידה ועד פרידה מהחיתול.

איך חיתול מתאים מלידה ועד פרידה מהחיתול?

פשוט מאוד, החיתולים שלנו מגיעים עם שורות טיקטקים שבעזרתם המידה משתנה בצורה קלה ופשוטה מאוד!
התאמת גודל רפידה לגודל החיתול

אנחנו כאן בשבילכם לתת לכם כל מידע ולענות על כל שאלה כדי שמהר מאוד תהפכו למחתלים מיומנים.

רוצים לדעת איך מחתלים נכון עם חיתולים רב פעמיים של בייבי קואלה?

פוסטים נוספים