חיתולי בד רב פעמיים VS חיתולים חד פעמיים

צילום: חיה עמית

אז מה כדאי לכם לבחור: חיתולים רב פעמיים או חיתולים חד פעמיים? מבולבלים? הכנו לכם כתבה שתעזור לכם לעשות את הבחירה הנכונה עבורכם

מדובר בויכוח ישן נושן שנמשך שנים רבות בין הורים המחתלים בחיתולים רב פעמיים ליצרני החיתולים החד פעמיים, שטוענים בתוקף כי מאחורי החיתולים שלהם עומדים מחקרים. מה שיצרני החיתולים החד פעמיים "שוכחים" לרוב לציין שהמחקרים ממומנים על ידי חברות החיתולים החד פעמיים עצמן, (כמו "פרוקטר אנד גמבל" רק לדוגמה).

בסופו של דבר מי שבוחר במה לחתל את התינוק אלו אתם, ההורים. כמו כל דבר מעכשיו ועד עולם, גם כאן תצטרכו לבצע בחירה ולשקול את כל השיקולים וההחלטות מה יהיה הדבר הטוב ביותר עבור ילדכם.

שיקולים כמו נוחות, שיקולים כלכליים, בריאות, סביבה וכמובן מוטיבציה.
כשאומרים "חיתולי בד", הדבר הראשון שעולה לאנשים בראש, הם חיתולי הטטרה, קשורים בסיכת ביטחון. הורים רבים כלל לא מכירים את חיתולי הבד הרב פעמיים המודרניים, ולא את הבדים האיכותיים מהם הם עשויים וכמה קל ופשוט לתפעל אותם.

בתוך עולם החיתולים הרב פעמיים יש מגוון רחב מאוד של שיטות החתלה כך שכל אחד יכול למצוא מה נוח לו וכן, ישנם חיתולים רב פעמיים פשוטים וקלים לשימוש בדיוק כמו חיתולים חד פעמיים.

האם חיתולים רב פעמיים חוסכים כסף?

לפעמים נדמה לאנשים כי חיתולי בד רב פעמיים יקרים יותר בגלל המחיר ההתחלתי אותו צריך לשלם עבור חבילת בסיס ראשונה (ההמלצה היא 24 חיתולים להתחלה כדי לא לרדוף אחרי כביסות). אבל המצב הוא בדיוק הפוך, על חיתולי בד תשלמו הרבה הרבה פחות מאשר על חיתולים חד פעמיים, אפילו אם תוסיפו לחישוב את העלויות של מים, חשמל ואפילו מייבש כביסה (למרות שבישראל אין ממש צורך לייבש חיתולים במייבש) עדיין החשבון יהיה לטובת החיתולים הרב פעמיים.

האם חיתולים רב פעמיים באמת שומרים על הסביבה לעומת חיתולים חד פעמיים?

נעבור ישר לספויילר, כן. נתחיל בעובדה הפשוטה, חיתולים חד פעמיים לא מתכלים והם כאן לנצח. נכון שאומרים שלוקח לחיתול חד פעמי להתכלות כ-500 שנה, אבל תכלס, אף אחד לא ממש נשאר כדי לבדוק. אם כריסטופר קולומבוס, מגלה הארצות שגילה את אמריקה היה מחותל בחד פעמי, החיתולים שלו היו עדיין מסתובבים אי שם באמריקה.

כדי שחיתול חד פעמי באמת יתכלה, דרוש לו חמצן. רוב המחתלים בחד פעמי יעדיפו לסגור את החיתול בתוך שקית פלסטיק "כדי שלא יסריח בפח" וכך לבצע חטא על פשע, בכך שיגרמו שהחיתול הזה בוודאות לא יתכלה.

הרכב הפסולת הביתית עירונית בישראל
 הרכב הפסולת הביתית עירונית במשאיות, על בסיס משקלי

הנתונים המזעזעים של עוגת הפסולת בישראל לא מותרים ספקות לגבי כמות הזבל שחיתולים חד פעמיים מייצרים, הם תופסים למעלה מ-6% מסך הפסולת בישראל, 6%! של קקי ופיפי, לא נתפס. בירושלים עצמה הנתונים מחרידים הרבה יותר, מדובר על 10% חיתולים חד פעמיים מסך הפסולת של העיר. דמיינו לכם שכל תינוק קטן, ייצר במהלך חייו (מגיל לידה ועד פרידה מהחיתול, כמעט 3 שנים) הר קטן של זבל עשוי רק מחיתולים חד פעמיים.

תינוק עם הר חיתולים חד פעמיים
הר חיתולים חד פעמיים

ומה לגבי חיתולים רב פעמיים?

העובדה שהם עשויים בד, משתמשים בהם שוב ושוב ושוב מספר שנים והם מתכלים כמו בגדים, כבר הופכת אותם לבחירה הראשונה של מיליוני הורים בכל העולם. חיתולים רב פעמיים מודרניים, כבר לא מה שהיה פעם.

בריאות תינוקכם ותפרחת חיתולים

רוב רובם של התינוקות המחותלים בחד פעמי יסבלו בשלב כזה או אחר תפרחת חיתולים. ישנן סיבות רבות מדוע נגרמת הפריחה וביניהן:
א. זמני החלפה ארוכים מדי של חיתולים (התחושה המתעתעת שהחיתול "יבש" גורמת להורים לא להחליף בתדירות גבוהה מספיק וכך מתפתחות בקטריות הגורמות לתפרחות ופטריות קשות).
ב. חומרים הנמצאים בחיתול (האמת, אנחנו לא ממש יודעים מה יש שם חוץ מכדוריות הסופחות נוזלים שנקראות פוליפרופילן שעליהן נספר לכם בכתבה אחרת).
ג. חומרי בישום
ד. מחסור באוורור שהרי חיתול חד פעמי הוא הנחת פלסטיק מעל הטוסיק של התינוק.

חיתולים רב פעמיים VS חיתולים חד פעמיים, עדיין לא השתכנעתם?

זה בסדר, המעבר בין חיתולים חד פעמיים והתפיסה השמרנית לגביהם, לשימוש בחיתולים רב פעמיים לוקח זמן עיכול. הורים רבים מתחילים דווקא בשילוב בין השניים. מחתלים בחיתול בד רב פעמי ביום ובחיתול חד פעמי בנסיעות ארוכות או בלילה. יש כאלו שמעדיפים להמתין כמה שבועות עד שיתרגלו לתינוק החדש ויכנסו לשגרה ואז מתחילים לחתל ברב פעמי. במבחר הגדול של חיתולים רב פעמיים קיימים לדוגמה:
חיתולי כיס עם סגירת סקוטש, קל לשימוש והם מזכירים בחוויה את ההחתלה בחד פעמי, מה שעוזר מאוד לסייע במעבר להחתלה בחיתולי בד רב פעמיים.
–חיתולי מידה אחת (One Size – OS), חיתול שגדל יחד עם התינוק. החיתול מתאים החל מגיל לידה ועד לגיל הפרידה מהחיתולים.
חיתולי הכל באחד (AIO – All In One) חיתול אליו מחוברת רפידה או רפידות.

אם אתם לא בטוחים עדיין שתסתדרו עם חיתולים רב פעמיים, אין צורך לקפוץ מהר ולקנות כמות גדולה. תתחילו עם 6 חיתולים או אפילו מארז 12 חיתולים בשילוב עם חד פעמי. מהר מאוד תגלו שהחתלה בחיתולי בד רב פעמיים לא רק יפה יותר, גם פשוטה ואפילו מהנה.

פוסטים נוספים

מה זה בד PUL?

רבים שואלים מה הוא הבד החיצוני של החיתול? ממה הוא מורכב ואיך הוא שומר על הנוזלים שלא יצאו החוצה? אספנו…
קראי עוד